Kamado workshop

Probeer en test verschillende kamado’s voordat je er een aanschaft onder het genot van een 5 gangen diner dat je zelf klaarmaakt!

Het BBQ virus heeft je inmiddels flink te pakken. Het is tijd voor de volgende stap in je BBQ avontuur. De kogel is door de kerk: er komt een kamado BBQ in jouw tuin! Dat is helemaal fantastisch, maar door het ruime aanbod van kamado’s zie je door de bomen het bos niet meer. Hoe werkt een kamado nu precies en welke kamado past het beste bij jou?

Kamado Experience

Interesse in een kamado maar je vindt het lastig om alle merken goed te vergelijken? Dat kunnen wij ons helemaal voorstellen! Speciaal voor jou als beginnende liefhebber organiseren we kamado workshops. Binnen deze workshop gaan in op de basistechnieken, maak je een aantal leuke gerechten en kom je te weten welke verschillende modellen en opties er zijn. Zo heb je écht een vliegende start en ben je binnen no-time een echte kamado expert. En het mooie is, wanneer je na de workshop besluit om een kamado aan te schaffen kost de workshop je bovendien helemaal niets. Ook weer mooi meegenomen, want een kamado is al duur genoeg.

Heb je al een kamado en wil je verschillende bereidingstechnieken leren? Ook dan ben je uiteraard van harte welkom!

Wat ga je doen binnen de kamado workshop?

Tijdens deze workshop leggen we alles uit wat jij moet weten als beginnende kamado enthousiasteling. Je gaat aan de slag met maar liefst 5 heerlijke gerechten die je bereidt onder professionele begeleiding. Bij ons dus niet toekijken wanneer iemand anders bezig is.. je gaat echt zelf aan de slag! We behandelen bijvoorbeeld:

  • Aansteken & temperatuur beheersen
  • Grillen
  • Indirect garen
  • Slowcooken
  • Roken
  • Techniek voor pizza en brood

Tijdens dat je lekker aan het koken bent kom je alles te weten wat je moet weten over kamado’s. Denk aan:

  • Wat zijn de verschillen tussen de verschillende kamado merken? Geen verkoopverhaal, maar echt zelf ervaren omdat je erop staat te koken! We koken op de verschillende kamado merken die we in ons BBQ Experience Center hebben (o.a. Bastard, Kamado Joe, Big Green Egg & HoCooker)
  • Hoe zit het met kwaliteit, garantie, prijs en service?
  • Welke maat kamado past bij jou?
  • Welke accessoires zijn must-have, en welke zijn leuk om later aan te schaffen – of te krijgen natuurlijk 🙂

Er zullen meer data beschikbaar komen. Als eerste ontvangen? Stuur ons een berichtje. Je kunt ook even kijken bij onze andere workshop agenda naar de Eggperience, dit is dezelfde workshop alleen dan koken we enkel op de Big Green Egg. Uiteraard kunnen we wel een stukje uitleg doen over de verschillende merken!

Kamado Masterclass

Heb je al een enige tijd een kamado en ben je er klaar voor om je skills naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor een Kamado Masterclass. Tijdens deze 5 uur durende workshop gaan we veel dieper op de mogelijkheden en bereidingstechnieken van de kamado, we diepen een bepaald onderwerp helemaal uit.

Met een groepje heb je een tafel tot je beschikking met twee kamado’s. Door te werken met twee kamado’s per tafel kunnen we veel verschillende bereidingen doen tijdens de workshop. De prijs per persoon is all-in. Zo zorgen wij voor hoge kwaliteit ingrediënten en bijpassende drankjes.

Heb je een bepaalde techniek die je graag zou willen leren of nieuwsgierig naar een bepaalde techniek? Laat het ons dan weten en we kunnen daar extra aandacht aan besteden.

Check voor een beschrijving & impressie van een masterclass de website van ons BBQ Experience Center.

Overige BBQ workshops

Wist je trouwens dat we ook andere workshops geven? Bijvoorbeeld de BBQ Experience Workshop, voor mensen die willen weten welk type BBQ goed bij je past. Of werken met de OFYR, want wat een tof kooktoestel is dit! Misschien een leuke aanvulling in je tuin naast de kamado? Je krijgt er een unieke sfeer & beleving door. Gezellig er omheen staan met vrienden of familie terwijl je samen staat te koken. En ben je klaar? Dan heb je een geweldige haard voor in de tuin. We geven deze workshop op 16 juni en 13 juli. Ook aan te bevelen voor iedereen die de Arteflame bakring in zijn kamado heeft of wilt aanschaffen! Dit omdat het eigenlijk dezelfde techniek is. En anders is het gewoon een erg leuke workshop om te volgen als avondje uit en iets bij te leren. Lees meer informatie over de OFYR workshop op de website van ons BBQ Experience Center.

Schrijf je direct in voor een workshop

Inschrijven voor een workshop kan gemakkelijk via de website van het BBQ Experience Center op de pagina workshops. Op deze pagina is ook de actuele beschikbaarheid weergegeven. Doordat we het BBQ Experience Center hebben opgericht (hier worden ook de workshops gegeven) geven we veel verschillende workshops. Schrijf je in voor een workshop.

Wat vonden anderen?

Zomaar twee citaten. Lees meer ervaringen op deze pagina.

“Een prettige ongedwongen sfeer, waarbij iedereen zich meteen ‘thuis’ voelt. Verzorging perfect, de drankjes, hoge kwaliteit ingrediënten, volop aandacht voor de deelnemers, goede wijnen, laat niets te wensen over! De gerechten waren ook stuk voor stuk erg leuk, voor iedereen haalbaar en bijzonder smakelijk. Het heeft mij NOG enthousiaster gemaakt en deze gerechten ga ik ook zeker nog vaker maken. Boy en Joey’s enthousiasme, passie en uitleg zijn perfect en werkt aanstekelijk. Wat mij betreft een zeer waardevolle ambassadeur voor BGE in Nederland!”

– Jasper van Hylckama Vlieg

“Er was meer dan genoeg tijd om vragen te stellen aan Boy en Joey, die de kennis en ervaring met veel enthousiasme overbrengen. Eten en drinken was er in overvloed, het voelde echt als een luxe die past bij het product past. Ik raad de workshop zeker aan bij vrienden, familie en bekenden!”

– Leo Bliek

Praktische informatie

De aanvang van de workshops is 11u of 16u. Wanneer je speciale (eet)wensen hebt kan je deze altijd van te voren doorgeven aan ons. De workshops vinden plaats in ons BBQ Experience Center in Roosendaal. Dit is een oude jenever fabriek omgebouwd tot de ultieme BBQ locatie vol met beleving, echt heel gaaf!

BBQ Experience Center
Badhuisstraat 18
4703 BH Roosendaal

Workshop cadeau geven?

Allereerst, wat een fantastisch leuk cadeau! We hebben een leuke cadeaubon beschikbaar. Stuur gerust een berichtje.

Personeelsuitjes

Op zoek naar een leuke activiteit voor een bedrijfsuitje of teambuiding? Ook daar kan je bij ons voor terecht. We passen het menu en technieken daarvoor helemaal aan op je persoonlijke voorkeur. Tijdens deze dag richten we ons minder op de technieken zodat het voor iedereen leuk en leerzaam zal zijn, maar wel dat ze van de mogelijkheden hebben kunnen proeven.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

BBQ Catering

Organiseer je een evenement waar je je gasten culinair wilt laten genieten? Of heb je zelf geen zin om te BBQen? Wij verzorgen dit graag! Van klein (20 personen) tot groot (250 personen) evenement verzorgen wij vele caterings op maat. Wij hebben de beschikking over topkoks die alleen gaan voor de beste kwaliteit en hoog culinair niveau. Met de verschillende kamado’s en bijvoorbeeld de Ofyr ben je verzekerd van een top evenement. Neem contact met ons op voor alle catering mogelijkheden.

Meer dan 10 jaar ervaring

Wij hebben we meer dan 10 jaar ervaring met koken, BBQ en kamado’s. Hierdoor weten we zeker dat we je kunnen inspireren en een leuke workshop kunnen neerzetten. Binnen een fijne en gemoedelijke settings willen we jou helpen met het maken van keuzes en het bereiken van een hoger niveau van je kamado skills. Op een unieke locatie nabij Roosendaal geven we al jarenlang workshops, in 2019  hadden we ongeveer 3500 personen te gast. We hebben dan ook veel bedankjes en complimenten gekregen waar wij erg blij mee zijn! Ook al is het een uitdaging om dit in 2020 te overtreffen, we zijn er zeker van dat dit ons gaat lukken!