Kamado workshop

Probeer en test verschillende kamado’s voordat je er een aanschaft onder het genot van een 5 gangen diner dat je zelf klaarmaakt!

Het BBQ virus heeft je inmiddels flink te pakken. Het is tijd voor de volgende stap in je BBQ avontuur. De kogel is door de kerk: er komt een kamado BBQ in jouw tuin! Dat is helemaal fantastisch, maar door het ruime aanbod van kamado’s zie je door de bomen het bos niet meer. Hoe werkt een kamado nu precies en welke kamado past het beste bij jou?

Kamado Experience – € 69,50 p.p.

Interesse in een kamado maar je vindt het lastig om alle merken goed te vergelijken? Dat kunnen wij ons helemaal voorstellen! Speciaal voor jou als beginnende liefhebber organiseren we kamado workshops. Binnen deze workshop gaan in op de basistechnieken, maak je een aantal leuke gerechten en kom je te weten welke verschillende modellen en opties er zijn. Zo heb je écht een vliegende start en ben je binnen no-time een echte kamado expert. En het mooie is, wanneer je na de workshop besluit om een kamado aan te schaffen kost de workshop je bovendien helemaal niets. Ook weer mooi meegenomen, want een kamado is al duur genoeg.

Heb je al een kamado en wil je verschillende bereidingstechnieken leren? Ook dan ben je uiteraard van harte welkom!

Wat ga je doen binnen de kamado workshop?

Tijdens deze workshop leggen we alles uit wat jij moet weten als beginnende kamado enthousiasteling. Je gaat aan de slag met maar liefst 5 heerlijke gerechten die je bereidt onder professionele begeleiding. Bij ons dus niet toekijken wanneer iemand anders bezig is.. je gaat echt zelf aan de slag!  We behandelen bijvoorbeeld:

  • Aansteken & temperatuur beheersen
  • Grillen
  • Indirect garen
  • Slowcooken
  • Roken
  • Techniek voor pizza en brood

Tijdens dat je lekker aan het koken bent kom je alles te weten wat je moet weten over kamado’s. Denk aan:

  • Wat zijn de verschillen tussen de verschillende kamado merken? Geen verkoopverhaal, maar echt zelf ervaren omdat je erop staat te koken! We koken op de verschillende kamado merken die we in ons BBQ Experience Center hebben (o.a. Bastard, Kamado Joe, Big Green Egg & HoCooker)
  • Hoe zit het met kwaliteit, garantie, prijs en service?
  • Welke maat kamado past bij jou?
  • Welke accessoires zijn must-have, en welke zijn leuk om later aan te schaffen – of te krijgen natuurlijk 🙂

De op dit moment geplande data Kamado Experience 2019:

  • Kamado experience – 30 maart
  • Kamado experience – 20 april

Er zullen meer data beschikbaar komen. Als eerste ontvangen? Stuur ons een berichtje.

Kamado Masterclass – € 89,50,- p.p.

Heb je al een enige tijd een kamado en ben je er klaar voor om je skills naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor een Kamado Masterclass. Tijdens deze 5 uur durende workshop gaan we veel dieper op de mogelijkheden en bereidingstechnieken van de kamado, we diepen een bepaald onderwerp helemaal uit.

Met een groepje heb je een tafel tot je beschikking met twee kamado’s.Door te werken met twee kamado’s per tafel kunnen we veel verschillende bereidingen doen tijdens de workshop. De prijs van € 89,50 per persoon is all-in. Zo zorgen wij voor hoge kwaliteit ingrediënten en bijpassende drankjes.

Heb je een bepaalde techniek die je graag zou willen leren of nieuwsgierig naar een bepaalde techniek? Laat het ons dan weten en we kunnen daar extra aandacht aan besteden.

Masterclass werken met het spit, sous vide & vacumeren
In deze versie gaan we in op werken met het spit in de Big Green Egg, waarbij we maar liefst 5 verschillende variaties maken. Een spit is namelijk lang niet alleen voor kip! Ook gaan we aan de slag met de technieken sous vide & vacumeren: hoe combineer je dit het beste met je kamado en hoe behaal je de beste smaak?

Masterclass vis
Vis is heerlijk uit de kamadog. Vis grillen, roken op een cederplank of inpakken heb je vast al eens gedaan. Wil je qua vis bereidingen naar een volgend niveau is deze masterclass echt iets voor jou. We gaan dieper in op de verschillende bereidingen en behandelen ook vis fileren en schoonmaken. Dit laatste zodat je thuis ook met de beste verse producten aan de slag kunt. Wij krijgen dagelijks verse aanvoer rechtstreeks vanuit de visafslag in Yerseke. Verser kun je het niet vinden, dat proef je! Ben jij klaar om 4 à 5 vis gerechten te bereiden (en op te eten)?

Masterclass rubben en marineren
Wat is het geheim achter een goede rub? Wat gebeurt er eigenlijk met een product met het rubben en marineren? Waaruit bestaat een goede marinade en welke combinaties zijn aan te raden? Antwoord op al deze vragen (en nog veel meer) krijg je binnen deze masterclasss. Daarnaast ga je zelf diverse kruidenrubs en marinades maken met kruiden en specerijen. Deze pas je direct toe op verschillende producten zoals groenten, vis en vlees. Tijdens de masterclass blijft het namelijk niet bij theorie, we bereiden 4 à 5 heerlijke gerechten!
De rubs die je zelf maakt neem je lekker mee naar huis om daar alles op je gemakje nog eens haarfijn over te doen en verder te experimenteren.

Masterclass schaal- en schelpdieren
We merken dat deze producten minder vaak worden gebruikt bij het koken in de kamado. Jammer, want ze zijn er namelijk perfect voor! Dat gaan we je helemaal laten beleven in deze masterclass waarin je 4 à 5 gerechten gaat bereiden. Denk bijvoorbeeld aan kreeft, krab en diverse schelpdieren zoals mossels, kokkels en schelpen. Wij krijgen dagelijks verse aanvoer rechtstreeks vanuit de visafslag in Yerseke. Verser kun je het niet vinden, dat proef je!

Masterclass bakken: hartig & zoet
De ovenfunctie van de kamado speelt een belangrijke rol in de kwaliteit en sappigheid van de gerechten, het is als het ware de geheime kracht van de kamado. Binnen deze masterclass gaan we deze oven functie naar het volgende niveau tillen door allerlei gerechten te bakken. Denk bijvoorbeeld aan hartige producten zoals een quiche, (hartig) brood zoals een focaccia of zelfs heerlijke empanadas! Maar ook zoet mag in deze workshop niet ontbreken: koekjes, taartjes, .. We maken 4 à 5 gerechten zodat jij straks een meester bakker bent!

Masterclass groenten
Vlees of vis is meestal de hoofdmoot van het bbqen. Aan groenten en bijgerechten wordt doorgaans weinig aandacht besteed of ze worden zelfs compleet vergeten. Herkenbaar? Tijdens de masterclass groenten gaan we aan de slag met vernieuwende technieken en het bereiden van heerlijke gerechten waar groenten uiteraard het belangrijkste onderdeel in zijn. Maar ook aan de vlees en vis liefhebber is gedacht, we gaan fantastische combinaties maken binnen 4 à 5 gerechten. Denk bijvoorbeeld aan mooie stukken zeebaars of een graan gevoerde rund. Dat klinkt nu al goed!

Masterclass vlees
Ben je klaar voor de ultieme editie van de masterclass? We gaan he-le-maal los met diverse bereidingen van de mooiste stukken vlees uit de meest verre windstreken. Grote stukken vlees van de beste kwaliteit, een echte workshop voor de carnivoor. Uiteraard aangevuld met mooie side dishes. Deze wil je niet missen!

Op dit moment geplande data kamado Masterclass 2019:

  • Masterclass vlees – 24 maart (VOL!)
  • Masterclass schaal & schelpdieren – 31 maart
  • Masterclass vis – 7 april
  • Masterclass spit & sous vide / vacumeren – 14 april
  • Masterclass vlees – 28 april
  • Masterclass schaal & schelpdieren – 4 mei
  • Masterclass vis – 11 mei

Er zullen meer data beschikbaar komen. Als eerste ontvangen? Stuur ons een berichtje.

Schrijf je direct in voor een workshop

  • De actuele beschikbaarheid is in de begeleidende tekst (hierboven) opgenomen.
  • Je krijgt van ons een bevestiging per e-mail binnen enkele dagen. Niet gekregen? Neem gerust even contact op.

Wat vonden anderen?

Zomaar twee citaten. Lees meer ervaringen op deze pagina.

“Een prettige ongedwongen sfeer, waarbij iedereen zich meteen ‘thuis’ voelt. Verzorging perfect, de drankjes, hoge kwaliteit ingrediënten, volop aandacht voor de deelnemers, goede wijnen, laat niets te wensen over! De gerechten waren ook stuk voor stuk erg leuk, voor iedereen haalbaar en bijzonder smakelijk. Het heeft mij NOG enthousiaster gemaakt en deze gerechten ga ik ook zeker nog vaker maken. Boy en Joey’s enthousiasme, passie en uitleg zijn perfect en werkt aanstekelijk. Wat mij betreft een zeer waardevolle ambassadeur voor BGE in Nederland!”

– Jasper van Hylckama Vlieg

“Er was meer dan genoeg tijd om vragen te stellen aan Boy en Joey, die de kennis en ervaring met veel enthousiasme overbrengen. Eten en drinken was er in overvloed, het voelde echt als een luxe die past bij het product past. Ik raad de workshop zeker aan bij vrienden, familie en bekenden!”

– Leo Bliek

Praktische informatie

De aanvang van de workshops is 11:00 en ongeveer om 16:00 (afhankelijk van de workshop) ronden we af. Wanneer je speciale (eet)wensen hebt kan je deze altijd van te voren doorgeven aan ons. De workshops gaan vanaf 2019 plaatsvinden in onze nieuwe locatie, het BBQ Experience Center in Roosendaal. Dit is een oude jenever fabriek die we momenteel aan het verbouwen zijn tot de ultieme BBQ locatie, vol met beleving! Echt heel gaaf! Check de Facebook pagina voor een indruk en om op de hoogte blijven van de bouw.

BBQ Experience Center
Badhuisstraat 18
4703 BH Roosendaal

Workshop cadeau geven?

Allereerst, wat een fantastisch leuk cadeau! We hebben een leuke cadeaubon beschikbaar. Stuur gerust een berichtje.

Personeelsuitjes

Op zoek naar een leuke activiteit voor een bedrijfsuitje of teambuiding? Ook daar kan je bij ons voor terecht. We passen het menu en technieken daarvoor helemaal aan op je persoonlijke voorkeur. Tijdens deze dag richten we ons minder op de technieken zodat het voor iedereen leuk en leerzaam zal zijn, maar wel dat ze van de mogelijkheden hebben kunnen proeven.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

BBQ Catering

Organiseer je een evenement waar je je gasten culinair wilt laten genieten? Of heb je zelf geen zin om te BBQen? Wij verzorgen dit graag! Van klein (20 personen) tot groot (250 personen) evenement verzorgen wij vele caterings op maat. Wij hebben de beschikking over topkoks die alleen gaan voor de beste kwaliteit en hoog culinair niveau. Met de verschillende kamado’s en bijvoorbeeld de Ofyr ben je verzekerd van een top evenement. Neem contact met ons op voor alle catering mogelijkheden.

Meer dan 10 jaar ervaring

Wij hebben we meer dan 10 jaar ervaring met koken, BBQ en kamado’s. Hierdoor weten we zeker dat we je kunnen inspireren en een leuke workshop kunnen neerzetten. Binnen een fijne en gemoedelijke settings willen we jou helpen met het maken van keuzes en het bereiken van een hoger niveau van je kamado skills. Op een unieke locatie nabij Roosendaal geven we al jarenlang workshops, in 2018 hadden we ruim 1500 personen te gast. We hebben dan ook veel bedankjes en complimenten gekregen waar wij erg blij mee zijn! Ook al is het een uitdaging om dit in 2019 te overtreffen, we zijn er zeker van dat dit ons gaat lukken!