Spareribs 3-2-1

6 uur slowcooken

Ingrediënten

Benodigheden

We gaan heerlijke sticky ribs maken. Het geheim achter de 3-2-1 methode is het 6 uur slow cooken op verschillende manieren. We starten met 3 uur roken, vervolgens pakken we de ribben in met een beetje vocht en dan maken we ze in een uurtje helemaal af.

Bereidingswijze:

  • Begin met het vlies van de ribben te halen, deze zit altijd aan de binnenkant. Begin in het midden met het maken van een kleine snede en werk je vingers onder het vlies. vervolgens kan je het naar twee kanten toe gemakkelijk eraf trekken.
  • Je krijgt het beste resultaat als je de ribben 24 uur van te voren in de rub zet. De chipotle & citrus rub is heerlijk fris van de citrus met een lekkere kick van de chipotle pepers
  • Breng je kamado indirect op 90 graden met de plate setter en voeg een paar mooie chunks van eiken hout toe
  • Leg de druippan op de plate setter en vul deze helemaal met appelsap of water,
  • Zet de ribben in het spare rib rack. Je kunt er zo meer kwijt dan op je rooster! Ook is het gemakkelijk met het moppen.
  • Laat de ribben gedurende 3 uur garen op een stabiele temperatuur van 90 graden. Spray de ribben gedurende het hele proces in met appelsap
  • Pak ze na 3 uur in met aluminiumfolie en giet er een klein beetje appelsap bij in. Zorg ervoor dat je ze 100% luchtdicht verpakt en dat er geen botje uit de folie steekt. Dan gaat het effect van het stomen namelijk weg. Je kan de ribben ook in een braadslee leggen en afdekken met folie.
  • Laat de ribs ingepakt nog 2 uur doorgaren op 90 graden.
  • Na 5 uur zijn je spareribs al lekker zacht, maar het kan nog lekkerder! Door je ribben te hebben ingepakt zijn ze vochtig. Door ze uit de folie te halen en nog een uur op de kamado legt drogen ze mooi op. Mop ze tussendoor een paar keer in met kentucky whiskey saus. Zo krijg je de lekkerste sticky ribs.

Eet smakelijk!