Moinkballs

Leuk als snack bij een feestje

Ingrediënten

Benodigheden

De naam Moinkballs komt van de combinatie van rund (moo!) en varken (oink!) en doen het altijd goed op een feestje. Je kunt het gemakkelijk voorbereiden en later de moinkballs braden, easy going!

Bereidingswijze

  • Je kunt er voor kiezen om je rub te mixen met het gehakt, ook kun je de moinkballs rollen in de rub. Zorg er voor dat je balletjes net iets kleiner zijn dan een golfballetje,
  • Wikkel de moinkballs in ontbijtspek en prik ze met een sateprikker vast
  • Zet ze in de koelkast totdat de kamado op de juiste temperatuur is.
  • Breng je kamado indirect naar 110 graden met de plate setter.
  • Gooi een flinke hand eik snippers in de houtskool, plaats de plate setter en het rooster terug.
  • Na ongeveer een uur mengen we een eetlepel frambozen jam met een paar eetlepels original saus en smeren we de moinkballs in.
  • Laat de moinkballs vervolgens garen tot 70 graden.
  • Servetje erbij en je hebt dé beste snack van de bbq!